DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

2.000 de convorbiri telefonice ale soldaților ruși cu familiile de acasă, interceptate / Mama, către Ivan: „Omoară-i pe toți. Ai binecuvântarea mea” / Maxim, întrebat de soție de ce bea: „E mai ușor să împuști civili”

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Agenția de presă The Associated Press a obținut peste 2.000 de apeluri telefonice interceptate de la soldații ruși din Ucraina care oferă o nouă perspectivă intimă asupra războiului președintelui rus Vladimir Putin, văzut prin ochii soldaților ruși.

AP a identificat convorbiri efectuate în martie 2022 de soldați dintr-o divizie militară despre care procurorii ucraineni spun că a comis crime de război în Bucea, un oraș de lângă Kiev care a devenit un simbol al atrocităților rusești de la începutul războiului.

Discuțiile arată cât de profund nepregătiți erau tinerii soldați – și țara lor – pentru războiul care urma să vină. Mulți dintre ei s-au înrolat în armată pentru că aveau nevoie de bani și au fost informați în ultima clipă despre trimiterea pe front. Li s-a spus că vor fi întâmpinați ca niște eroi pentru că au eliberat Ucraina de asupritorii săi naziști și de susținătorii lor occidentali și că Kievul va cădea fără vărsare de sânge în decurs de o săptămână.

Interceptările arată că, pe măsură ce soldații își dădeau seama cât de mult au fost induși în eroare, le este din ce în ce mai frică. Violențele care odată ar fi fost de neconceput au devenit normale. Jefuirea și băutura au oferit momente de răgaz rar. Unii au spus că au urmat ordinele de a ucide civili sau prizonieri de război.

Ei le spun mamelor lor cum arată de fapt acest război: Despre adolescentul ucrainean căruia i s-au tăiat urechile. Despre cum cel mai înfricoșător sunet nu este fluierul unei rachete care trece pe lângă tine, ci tăcerea care înseamnă că vine direct spre tine. Cum armele moderne pot distruge corpul uman astfel încât să nu mai rămână nimic de adus acasă.

CITESTE INTEGRAL PE G4MEDIA

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde