DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

40 de copii au murit în ultimii doi ani așteptând să se găsească un loc în spitale pentru a fi tratați

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Medicul Cătălin Cârstoveanu, de la Spitalul „Marie Curie”, a dezvăluit faptul că în ultimii doi ani 40 de copii au murit în timp ce așteptau să primească tratamentul adecvat.

Șeful secției ATI pentru nou-născuți a Spitalului „Marie Curie” Cătălin Cârstoveanu a explicat, într-o intervenție la Digi24, faptul că unitatea spitalicească folosește o aplicație pentru a monitoriza mai bine situație pacienților (copii) și pentru a-i prioritiza în funcție de starea lor de sănătate.

„Am făcut o aplicație unde se vede câte locuri avem acolo, câți sunt în așteptare, câți sunt peste număr, (acum – n.r.) avem cinci peste număr, 13 critici stau în așteptare. Pot să moară, azi, mâine, poimâine. În 2 ani de zile de când am dat drumul la aplicație au murit 40 de copii pe lista așteptând să fie transferați într-un loc multidisciplinar”, a anunțat acesta.

Medic: „Copiii mor în România, pe liste de așteptare”

Specialistul a explicat și ce înseamnă copil în așteptare.

Citeste continuarea pe Huff.ro

 101 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos