DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

A murit celebrul Jerry Lee Lewis, unul dintre ultimii supravieţuitori ai epocii de aur a rock’n’roll-ului

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Jerry Lee Lewis, celebrul interpret al melodiei „Great Balls of Fire”, a murit la vârsta de 87 de ani, după o viaţă marcată de scandaluri şi violenţă, transmite BBC.

Anunţul a fost făcut de publicistul său. Potrivit acestuia, artistul a murit din cauze naturale în locuinţa sa din DeSoto County, Mississippi, transmite news.ro.

Jerry Lee Lewis, născut pe 29 septembrie 1935, în Louisiana, este solist şi pianist rock and roll, rockabilly şi country. Pionier al muzicii rock and roll, Lewis a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986, iar contribuţia lui la acest gen muzical i-a fost recunoscută şi de Rockabilly Hall of Fame. În careiera începută în 1954, a lansat 40 de albume.

Unul dintre ultimii supravieţuitori ai epocii de aur a rock’n’roll-ului, Lewis a avut de asemenea o viaţă afectată de scandal şi de violenţă.

Cariera sa a fost oprită pentru scurt timp când, la 22 de ani, s-a căsătorit cu verişoara sa, Myra Gale Brown, în vârstă de 13 ani.

Agentul lui Lewis l-a descris drept „poate ultima emblemă adevărată a naşterii rock’n’roll-ului”.

Într-o declaraţie, publicistul lui Lewis, Zach Farnum, a spus: „El a fost acolo la început, cu Elvis, Johnny Cash, Chuck Berry, Little Richard, Carl Perkins, Fats Domino, Buddy Holly şi restul şi i-a văzut dispărând unul câte unul, până când a rămas singur să depună mărturie şi să cânte despre naşterea rock’n’roll-ului”.

Lewis a murit în casa sa din comitatul Desoto, Mississippi, cu soţia sa, Judith, alături de el, se arată într-un comunicat al publicistului său.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 132 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos