A săpat în pământ și a dat de o comoară. Cât valora

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Un tânăr din Vâlcea a crezut că a dat lovitura vieții sale. A găsit o comoară de pe vremea otomanilor, a predat-o autorităților și… și-a așteptat recompensa.

O comoară îngropată la mică adâncime, într-o cutie metalică care ascunde 47.000 de monede din argint, a fost găsită în pădurea din Golești, Vâlcea. În 2014, bărbatul care a făcut descoperirea a fost premiat. I s-au promis și bani drept recompensă, dar nu a primit deocamdată un răspuns din partea autorităţilor.

„Era efectiv un sac de bani! Când le-am spus că e un tezaur de vreo 55 de kg nu m-au crezut”, a declarat tânărul.

Doi ani de zile au muncit muzeografii la tezaur. Cristiana Tătaru, muzeograf a învăţat caligrafia otomano – turcă de la zero şi a aşezat fiecare monedă în parte într-un plicuţet din hârtie.

„A fost chiar o provocare. Am început să merg la cursuri la facultate de turco-osmană ca să descifrez tezaurul”, a declarat aceasta.

O comoară în valoare de aproape 100.000 de euro

Citeste continuarea pe Agromedia.ro

Loading