Administrația Biden pune biciul pe migranți: Planul prin care vrea să îi paseze spre Canada și Spania

Administrația Biden este în discuții cu Spania și Canada pentru ca țările menționate să primească mai mulți refugiați din emisfera vestică, au declarat surse preluate de Reuters. Informațiile arată posibile angajamente care ar putea fi anunțate la Summitul Americilor de săptămâna viitoare. Alte propuneri sunt luate în considerare de guvernele din Canada și Spania, dar încă nu a fost luată nicio decizie, au declarat sursele. Informațiile apar în timp ce consilierii președintelui Joe Biden caută sprijin pentru o mai mare cooperare regională privinnd combaterea migrației ilegale.

Site-ul de știri Axios a fost primul care a raportat posibile angajamente în materie de migrație din partea Spaniei și Canadei, citând documente interne. Două dintre surse au declarat pentru Reuters că cifrele luate în considerare pentru o posibilă relocare în Spania și Canada sunt modeste, având în vedere că Statele Unite se confruntă cu un număr record de migranți la granița cu Mexic. Un oficial american, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a confirmat discuțiile cu Canada privind primirea mai multor migranți. A doua sursă americană a declarat că administrația Biden a dorit să folosească summitul de la Los Angeles pentru a face presiuni asupra altor țări.

Spania, dacă va fi de acord cu propunerea americană, va accepta refugiați din America Centrală peste nivelul impus prin programul său de lungă durată.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 132 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.