Adrian Năstase: ‘Ceea ce se întâmplă, în aceste zile, la Bolintin este rezultatul indiferenței politice față de un fenomen previzibil – criminalitatea organizată’

Fostul președinte al PSD și premier al României, Adrian Năstase, susține că ”După 2004, sub influența unora dintre servicii, a fost însa destructurată Direcția de informații a Ministerului de interne, iar activitățile instituțiilor de forță ale statului, în timpul mandatelor lui Băsescu și Iohannis, au fost îndreptate doar spre așa zisă  luptă împotriva corupției”.

Fii la curent cu noutățile

”Ceea ce se intampla, in aceste zile, la Bolintin este rezultatul indiferentei politice fata de un fenomen previzibil – criminalitatea organizata.

In 2004, atrageam atentia ca, alaturi de lupta impotriva coruptiei, trebuie sa se desfasoare si lupta impotriva criminalitatii, a terorismului, a traficului de persoane si a traficului cu droguri. Spuneam atunci ca eliminarea vizelor si calatoriile in strainatate vor genera trecerea de la o infractionalitate individuala la o infractionalitate colectiva, cu tehnici tot mai sofisticate.

De altfel, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT)  a fost înființata în anul 2004 prin legea 508/2004 în scopul destructurării grupurilor infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere. DIICOT efectuează investigații în materia infracțiunilor grave, definite de Legea nr.39/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității organizate. 

Dupa 2004, sub influenta unora dintre servicii, a fost insa destructurata Directia de informatii a Ministerului de interne, iar activitatile institutiilor de forta ale statului, in timpul mandatelor lui Basescu si Iohannis, au fost indreptate doar spre asa zisa  lupta impotriva coruptiei. In acest timp, au proliferat clanurile infractionale, inclusiv prin conexiuni in alte tari, iar pandemia a facut ca membrii lor sa se „reuneasca” acasa, in Romania.

Citeste integral pe Bugetul

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.