DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Adrian Năstase l-a dat în judecată pe Klaus Iohannis! Ce solicită fostul președinte PSD

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Adrian Năstase l-a dat în judecată pe Klaus Iohannis! Fostul președinte PSD și premier al României nu a mai ezitat și a contestat în instanță gestul actualului șef de stat de a-i retrage decorația cu ordinul Steaua României.

Vă readucem aminte că, la finalul anului 2019, șeful statului a decis să retragă toate decorațiile persoanelor care au fost condamnate penal.

Printre acestea, s-a aflat și Adrian Năstase, condamnat definitiv în două dosare. Vorbim despre dosarul Zambaccian și dosarul Trofeul calității.

De ce l-a dat în judecată Adrian Năstase pe Klaus Iohannis!

Între timp, contestația făcută de Adrian Năstase a ajuns la Curtea Constituțională a României după ce procesul intentat de fostul premier a fost suspendat.

Acum se așteaptă decizia judecătorilor constituționali, una care ar urma să fie decisivă în acest conflict. Adrian Năastase a fost decorat în anul 2002.

De remarcat că, la acel moment, Năstase ocupa funcția de premier al României. Ordinul Steaua României i-a fost acordat de președintele de atunci Ion Iliescu.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a retras decoraţiile mai multor oameni importanți de pe scena politică, apropiați de Partidul Social Democrat.

Astfel, pe lângă Adrian Năstase, fără decorație au mai rămas și Miron Mitrea, Gheorghe Mencinicopschi, Adrian Severin sau Dan Voiculescu.

”Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 11 decembrie 2019, decretele privind retragerea decoraţiilor domnului Adrian Năstase, domnului Bucur Gheorghe, domnului Mitrea Miron Tudor, domnului Mucea Dorinel Mihai, domnului Mencinicopschi Gheorghe, domnului Cuteanu Emilian, domnului Severin Adrian, domnului Voiculescu Dan, domnului Manţog Ionel, domnului Muntean Mircia, domnului Anghel Gh. Cristian şi doamnei Jianu Irina Paula”, anunța la acea oră Administraţia Prezidenţială.

Sursa Fanatik.ro

 203 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos