Alertă pentru bazele militare americane: Iranul a lansat prima rachetă balistică cu rază de peste 2000 de km

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Iranul a testat cu succes joi o rachetă balistică cu rază de acțiune de 2.000 km, a anunțat presa de stat iraniană, citată de Reuters, la două zile după ce șeful forțelor armate israeliene a evocat perspectiva unor „acțiuni” împotriva Teheranului din cauza programului său nuclear.

Iranul, care are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu, afirmă că armele sale sunt capabile să atingă Israelul și bazele americane din regiune.

În ciuda opoziției Statelor Unite și a țărilor europene, Teheranul a declarat că își va dezvolta în continuare programul de rachete „defensive”.

„Mesajul nostru pentru dușmanii Iranului este că vom apăra țara și realizările sale. Mesajul nostru pentru prietenii noștri este că dorim să ajutăm la stabilitatea regională”, a declarat ministrul iranian al apărării, Mohammadreza Ashtiani.

Televiziunea de stat a difuzat ceea ce a declarat a fi imagini cu o versiune îmbunătățită a rachetei balistice iraniene Khoramshahr 4, cu o rază de acțiune de 2.000 km și care poate transporta un focos de 1.500 kg (3.300 lb).

Agenția de știri de stat IRNA a declarat că racheta a fost denumită Kheibar, o referire la un castel evreiesc cucerit de războinicii musulmani în primele zile ale Islamului.

Israelul, pe care Republica Islamică nu îl recunoaște, vede Iranul ca pe o amenințare existențială. Iranul spune că rachetele sale balistice reprezintă o importantă forță de descurajare și de represalii împotriva Statelor Unite, Israelului și a altor potențiali adversari regionali.

citeste integral pe stiripesurse

RECLAMA 8

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *