DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător! Gripa face ravagii în România: “Mai multe cazuri decât anul trecut!”

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Alexandru Rafila a vorbit despre cum stau lucrurile la noi în țară din punct de vedere sanitar. Situația din România ar fi mult mai gravă decât anul trecut și numărul de cazuri deja l-ar fi depășit pe cel din sezonul rece anterior. Profesorul a făcut un avertisment important și previziuni sumbre.

Gripa sezonieră lovește România

Întrebat cum va evolua gripa sezonieră la noi în țară, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că în acest sezon rece vor fi mai multe cazuri de gripă decât s-au înregistrat anul trecut. În 2021 ar fi fost mult mai puține, dar anul acesta se complică situația.

Ministrul a explicat că nu este tocmai îngrijorător ce se întâmplă, dar cert este că oamenii nu mai au protecție împotriva bolii. Majoritatea nu s-au vaccinat, nu au imunitate și, în contact cu virusul, imediat dezvoltă forme ale bolii.

“Da, mai multe decât anul trecut vor fi. Anul trecut au fost foarte, foarte puţine. Asta nu înseamnă neapărat că este îngrijorător, important cât de multe vor fi. Ne uităm la ce s-a întâmplat în emisfera sudică, unde există un sezon gripal decalat, că acolo iarna este când la noi este vară. Vedem că sunt mai multe cazuri.

Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor, pentru că mulţi dintre ei nu s-au mai vaccinat. Nu au venit niciun contact cu virusul şi e clar că imunitatea faţă de virusul gripal în general este ceva mai scăzută şi atunci sigur că ne punem problema”, a declarat Rafila.

CITESTE INTEGRAL PE DESTEPTE

 572 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos