Alexandru Rafila: „Infecția cu SARS-COV-2 se transformă într-o viroză sezonieră”. Ce spune ministrul Sănătății despre un posibil nou val, din toamnă

Alexandru Rafila vine cu vești bune pentru români. Ministrul Sănătății a vorbit sâmbătă, 14 mai, la Oradea, despre următorul val de infectări cu SARS-COV-2. 

Următorul val de infectări cu SARS-COV-2 nu va crea mari probleme, susține ministrul PSD. Potrivit oficialului Guvernului, infecția cu coronavirus a devenit deja asemănătoare cu o simplă viroză.

„Eu am evitat să fiu tranşant, pentru că biologia este o ştiinţă şi o chestiune care este în continuă evoluţie. Opinia mea în momentul de faţă este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneţi dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătăţii publice şi asupra capacităţii de apărare a asistenţei medicale.

Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau în anumite populaţii vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet această infecţie se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme mai ales că acum avem experienţă, suntem organizaţi şi am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraîncărcarea spitalelor, a unităţilor de primiri urgenţe”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 138 Total vizualizari,  6 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.