Alexandru Rafila pune punctul pe ‘i’: ‘În acest moment nu mai văd urgența certificatului verde. Protecția împotriva bolii oferită de vaccinare este mult mai mică în acest moment față de varianta Omicron’

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că în acest moment nu mai vede necesară urgența certificatului verde, și pentru faptul că în câteva săptămâni speră să se încheie valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Fii la curent cu noutățile

În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde, pentru că orice procedură legislativă (…) oricum presupune un timp de la momentul adoptării până la implementarea ei efectivă, care va mai însemna câteva săptămâni, şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 şi sper ca până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie...”, a afirmat Alexandru Rafila.

El a spus că „protecţia împotriva bolii oferită de vaccinare este mult mai mică în acest moment faţă de această variantă, faţă de variantele anterioare„, dar că recomandă „cu tărie în continuare vaccinarea„, deoarece proporţia de cazuri grave şi de decese este mult mai mare la nevaccinaţi decât în rândul celor imunizaţi.

În opinia ministrului Sănătății, certificatul verde ar fi fost necesar înainte de valul 4, dar pentru asta era nevoie şi de o decizie asumată politic, care n-a fost luată.

Citeste integral pe G4media

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.