DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Alexandru Rafila recunoaște că românii se infectează cu bacterii din spitale: „M-aș interna într-un spital care raportează 5% infecții”

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Probleme grave în sistemul sanitar: Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a recunoscut că românii se infectează pe bandă rulantă cu bacterii din spitale. 

Vineri, 5 august, Alexandru Rafila a vorbit deschis despre infecțiile din spitalele din România. Oficialul PSD a recunoscut că acestea nu sunt doar un mit.

„Este o realitate. Sunt elemente obiective. Studiul de prevalenţă de moment arăta 2 la sută şi corecţia 6 la sută. Deci e clar că discutăm de mult mai multe infecţii şi numărul total al infecţiilor din România, raportat la numărul de spitalizări, probabil că e undeva în jur de 200.000 la un număr de internări de 4 milioane, pentru că noi avem cam 4 milioane de internări pe an, înainte de pandemie, la o proporţie de 5 la sută, înseamnă circa 200.000 de cazuri.

Peste noapte nu se pot schimba lucrurile. Un astfel de laborator ca cel de Microbiologie de la Institutul Matei Balş este necesar în toate spitalele din România. Un laborator sau un compartiment de microbiologie. El lipseşte de multe ori. El trebuie să fie funcţional 24 de ore din 24”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Digi24.

 54 Total vizualizari,  8 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra sau asteptati 10 secunde