Alina Gorghiu ia apărarea președintelui în scandalul avionului de lux folosit la vizita în Japonia: Nu poţi să mergi cu o cursă de linie

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, vicepreşedinte PNL, a declarat că deplasarea cu un avion privat a preşedintelui Klaus Iohannis în vizita oficială pe care a efectuat-o în Japonia este justificată, având în vedere importanţa acestui eveniment în cadrul căruia a fost semnat şi Parteneriatul strategic între cele două ţări.

Ea a fost întrebată cum comentează deplasarea în Japonia a preşedintelui Klaus Iohannis cu o aeronavă privată.

Ce a spus Alina Gorghiu legat de acest subiect

“Trebuie să încep cu elementul care mie mi se pare important din acest tablou. (…) În sfârşit, după cinci ani de discuţii bilaterale, de negocieri, de dialog purtat între România şi oficialii din Japonia, se semnează acest parteneriat strategic între România, una dintre puţinele ţări din Europa care are acest parteneriat strategic cu Japonia, a treia mare economie a lumii. (…) Faptul că preşedintele României a fost în vizită oficială acolo şi a discutat despre subiecte de foarte mare interes pentru noi, pentru regiune, merită aplaudat. (…) Sunt două modalităţi în care o vizită oficială a unui şef de stat poate să aibă loc în privinţa transportului, fie are aeronavă privată statul respectiv, şi asta se întâmplă în marea majoritate a statelor europene, statele au o aeronavă care aparţine statului şi cu care preşedintele, premierul, oficialii statului se deplasează în delegaţii oficiale. Varianta doi este cea despre care discutăm astăzi, şi anume aceea în care şeful statului, premierul sau alţi oficiali închiriază o aeronavă. De multe ori, da, s-a închiriat de la TAROM şi ştiu că preţurile au fost extraordinar de mari pentru acele aeronave închiriate şi puteţi să faceţi un recurs la memorie şi să vedeţi sumele pentru genul acesta de deplasare”, a declarat Alina Gorghiu, marţi, la Digi 24.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *