Alina Mungiu Pippidi, acuzații grave pentru Klaus Iohannis: patronează îngroparea democrației românești

Politologul Alina Mungiu Pippidi susține că președintele Klaus Iohannis, după 8 ani de mandat, se transformă din omul care s-a opus sistemului, în omul care a preluat frâiele sistemului și acum îl conduce. Ea arată faptul că președintele a reușit să dețină puterea totală, iar tot ce însemna opoziție a fost subjugată sau nimicită cu ajutorul procurorilor.

”În timp ce mai ia un premiu obscur în Germania (mulțumim presei oficiale române, că altfel nu știa nimeni, presa germană a ratat subiectul) Klaus Iohannis se pregătește să patroneze îngroparea finală a democrației românești.

Cu alte cuvinte, ceea ce s-a petrecut sub ochii noștri în ianuarie 2015, adică un președinte ales de popor pur și simplu pentru că avea un profil agreat de opinia publică (și atacat de sistem, sau de o bună parte din el la început) devine după aceea președintele sistemului. Pe care îl patrimonializează, punînd pe șeful lui de campanie șeful SRI, înlăturîndu-l pe Coldea și pe cei apropiați lui Victor Ponta și creînd condițiile pentru un amestec fără precedent al serviciilor secrete în politică sub pretextul luptei cu corupția, pentru care nici el, nici aliații de la Ordonanța 13 nu făcuseră anterior nimic. Cu fonduri enorme pentru presă, platformele de socializare, creînd pseudo societate civilă și pseudo opinie publică cu un succes pentru care Putin ar putea fi invidios.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 304 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.