Analiză BBC: Ce poate urma dacă Rusia se va instala pe Insula Șerpilor. „Ar avea capacitatea să distrugă orașe din România!”

O analiză BBC arată că Insula Șerpilor are o valoare strategică colosală în războiul dintre Rusia şi Ucraina. Stânca din Marea Neagră, situată la doar 45 de kilometri de Sulina, aparţine Ucrainei şi a fost capturată de Rusia.

BBC: Ce poate urma dacă Rusia se va instala pe Insula Șerpilor. Chiar de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, Insulei Șerpilor i s-a acordat un statut deosebit de important în război. Rusia susține că Ucraina a suferit pierderi dezastruoase în încercarea eșuată de a recuceri insula, dar Kievul insistă că și-a limitat contraatacurile la bombardarea de la distanță a instalațiilor de pe insulă, a avioanelor, elicopterelor sau a bărcilor din Marea Neagră.

BBC: Ce poate urma dacă Rusia se va instala pe Insula Șerpilor. „Ar avea capacitatea să distrugă orașe din România!”

„Dacă trupele ruse reușesc să ocupe Insula Șerpilor și să-și instaleze sistemele de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune, vor controla marea, pământul și aerul în partea de nord-vest a Mării Negre și în sudul Ucrainei”, a explicat expertul militar ucrainean Oleg Jdanov pentru BBC.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 207 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.