DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Andrei Marga: Europa plătește costurile războiului din cauza blocajului mental și erorilor decidenților/ În România diletanților e o răfuială de coterii

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Profesorul Andrei Marga revine cu o amplă analiză asupra a ceea ce se întâmplă în Estul Europei în contextul post-pandemic și în plin conflict din Ucraina care tinde să se întindă mult mai mult decât au prevăzut și cei mai pesimiști analiști. Andrei Marga remarcă că Europa plătește cele mai mai costuri ale războiului din Ucraina și asta doar din cauza ”blocajului mental și al erorilor decidenților” care nu se ridică la înălțimea vremurilor trăite.

În ce privește România unde se discută intens despre suveranitatea națională în aceste zile, profesorul Marga remarcă cu mult amar că ”Suveranitatea națională dă rezultate doar în condițiile unei democrații meritocratice, care-i aduce la decizii pe cei mai calificați și mai capabili să scoată țările din crize” și constată că ”Parveniți pe căi oculte se dau azi exponenți ai noului, dar continuă securismul, desigur revopsit în culori ale orei. Nu-i de mirare că prima opțiune a tinerilor din România este azi emigrarea”.

Totuși își încheie argumentația cu speranța că totuși actualii conducători ai României vor avea totuși luciditatea să profileze țara ca promotor al soluțiilor inteligente, durabile.

”Viitorul în Răsăritul european

de Andrei Marga

Scindarea Europei a luat sfârșit în atmosfera căderii Zidului Berlinului. Pe rând, după Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, alte țări, precum România și Bulgaria, apoi Rusia, Ucraina și celelalte țări din Răsărit s-au manifestat în favoarea economiei de piață, pluralismului politic, statului de drept democratic și pentru cooperare.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

 142 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos