DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Anunț pentru toți românii! Ce spune Raed Arafat despre slujba de Înviere

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Mai este o lună până la Paște, iar credincioșii se întreabă ce se va întâmpla cu slujba de Înviere anul acesta. Raed Arafat a făcut primele declarații în privința sărbătorilor pascale.

Ce spune Raed Arafat despre slujba de Înviere

Raed Arafat a vorbit despre planurile autorităților în privința sărbătorilor pascale, declarând că în momentul de față autoritățile nu intenționează o măsură care i-ar împiedica pe români să participe la slujba de Înviere, însă vor avea loc discuții aplicate.

”Cred că toată lumea a auzit ce a zis și Președintele, ce a zis și premierul, că intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens. Dar concluzii încă nu sunt trase. Urmează ceva discuții și întâlniri între reprezentanții cultelor, premier, o să particip și eu. În următoarele două zile vom avea concluziile. Cu siguranță că premierul va anunța concluziile. Cine încearcă să pornească oamenii că nu se va putea (desfașura slujba de Înviere) trebuie lăsați la o parte și așteptate comunicările oficiale. Indiferent de situație (din punct de vedere epidemiologic, n.red.), dorința este de participare. Participarea nu înseamnă ca nu vor fi niste reguli”, a declarat Raed Arafat.

Joi, ora 11:00, va avea loc, la Palatul Victoria, o întâlnire a premierului Florin Cîțu cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. La această întâlnire vor mai participa: secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță; consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale; Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun; Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Citeste continuarea pe Redactia.ro

 205 Total vizualizari,  4 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos