DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Anunțul zilei despre pensii. Aproape 8 milioane de români sunt vizați direct

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Anunțul zilei despre pensii. Peste 8 milioane de români sunt vizați direct de aceste informații. Astfel, salariaţii care contribuie în mod obligatoriu cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea privată a economiilor pentru bătrâneţe, au virat 8,2 mld. lei (1,6 mld. euro) către fondurile de pensii private obligatorii Pilon II în primele nouă luni din 2022, arată datele culese de ZF.

Anunțul zilei despre pensii. Peste 8 milioane de români sunt vizați direct

Însă scumpirile accelerate, care au erodat din valoa­rea portofoliilor titlurilor de stat, la care se adaugă şi faptul că Bursa de Valori Bucureşti a avut o scădere de 19% de la începutul anului până la final de septembrie 2022 au determinat ca activele fondurilor de pensii Pilon II să rămână în jurul valorii de 89 mld. lei, arată calculele realizate de ZF.

Astfel, în fiecare lună de până acum din 2022, în conturile celor mai mari investitori ai bursei locale, respectiv cele şapte fonduri Pilon II, au intrat în medie circa 910 milioane de lei de la salariaţi, sume de bani care au fost direcţionate în cea mai mare parte în achiziţia de titluri de stat şi în proporţie de circa 25% către acţiuni. Spre comparaţie, viramentele din primele nouă luni din 2021 au fost de 7,3 mld. lei, creşterea cu 1 mld. lei anul acesta fiind explicată de creşterile salariale şi ca urmare a majorării numărului celor care au început să cotizeze la P2.

Ultimele informații oferite de ASF

CITESTE INTEGRAL PE MEDIAFLUX

 110 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos