Anunţul zilei despre pensii! Ce a decis Guvernul României, se aplică înainte de 1 iunie 2023

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Tot ce trebuie să știi despre pensii în acest moment! Problema pensiilor speciale va fi rezolvată înainte de 1 iunie.

Marian Neacșu, anunț important despre pensii! Secretarul general al Guvernului a declarat, vineri, 17 martie, în timp ce se afla la Pitești, că nu a existat nicio discuție la nivelul Executivului sau în coaliția de guvernare cu privire la amânarea reformei pensiilor speciale, jalon în PNRR.

„Nu s-a pus problema de a renunţa la vreun euro din cererea de plată care urmează”, a precizat acesta.

„Sub nicio formă. Aşa cum bine cunoaşteţi, în cererea de plată numărul 3 se găşeşte ca jalon, ca reformă şi sistemul de echilibrare a pensiilor speciale, urmând ca la cererea de plată următoare să se ia în calcul şi reaşezarea sistemului de pensii. În niciun fel de discuţie, nici la nivel guvernamental, nici la nivelul coaliţie, nu s-a pus problema de a renunţa la vreun euro din cererea de plată care urmează.

Din această perspectivă, probabil că domnul preşedinte Ciolacu va spune mai mult, eu cunosc că s-a decis ca la nivelul coaliţiei să se funcţioneze exact ca la adoptarea în Guvern a legilor Educaţiei, cu colective de lucru din partea celor trei partide care compun coaliţia, în coordonarea domnului ministru al Muncii Marius Budăi şi, din câte ştiu, în cursul acestei săptămâni, cred că joi a avut şi prima întâlnire de lucru a acestui Comitet”, a răspuns social-democratul, atunci când a fost întrebat despre faptul că în spațiul public circulă informația potrivit căreia Guvernul ar intenționa să renunțe la reforma pensiilor, riscând ca România să piardă banii din PNRR.

citeste integral pe rtv

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *