DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Atenție la citațiile pe care le primiți de la poliție. ”Nu răspundeți!”

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Atenție la citațiile pe care le primiți de la poliție, ar putea fi false. Poliția Română atrage atenția asupra unei noi campanii de ”phishing” prin intermediul unor citații false primite pe e-mail.

Citațiile poartă sigla și înscrisul Ministerului Afacerilor Interne și par a fi trimise din partea Inspectoratului General al Poliției Române sau Europol.

Atenție la citațiile pe care le primiți de la poliție. Trebuie să anunțați ce s-a întâmplat

”În situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române – https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online ”, se arată în comunicatul postat pe Facebook.

Prin campaniile de ”phishing” (înșelăciune), hackerii încearcă să obțină date confidențiale, folosindu-se de identitatea unei persoane sau a unei instituții.

Ce poți face dacă ești victima unui atac de tip phishing

Noile tentative de fraudă se bazează pe obținerea tuturor informațiilor de pe card, necesare efectuării unei plăți online. Clienții trebuie să fie vigilenți, să nu își dea niciodată datele cardului și să nu acceseze link-uri sau fișiere atașate din e-mail-uri nesolicitate sau din social media, aceasta este prima regulă de siguranță, a precizat Alin Becheanu, Head of Fraud Monitoring and Prevention în cadrul ING Bank România.

CITESTE INTEGRAL PE MEDIAFLUX

 200 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos