DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în țara noastră

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Specialiștii au anunțat că au apărut două cazuri de tulpina sud-africană în România. Un laborator de analize a confirmat că, într-un lot de 93 de probe, 2 au fost depistate cu tulpina din Africa de Sud. 72 dintre acestea conțin tulpina britanică.

Cele două persoane confirmate pozitiv cu tulpina sud-africană de COVID-19 sunt din București și Pitești.

„În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

Totodată, specialiștii MedLife au identificat în această etapă a studiului încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat. Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Teleorman – 1 pacient.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică”, anunță un comunicat MedLife.

Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății au anunțat că tulpina sud-africană este mai contagioasă. Același lucru este anunțat și despre tulpina din Marea Britanie. Până la acest moment, nu s-a descoperit că cele două tulpini ar provoca simptome mai grave decât virusul original. Aceste două mutații au un impact mare în creșterea răspândirii virusului. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii arată că aceste două noi tulpini nu afectează activitatea de vaccinare.

Continua sa citesti pe Huff.ro

 145 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos