Austria elimină vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului: „Omicron a schimbat regulile”

Guvernul Austriei a anunţat joi renunţarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19, după ce această măsură a fost deja suspendată în martie, la doar o lună după ce intrase în vigoare.

„De acum trebuie să trăim cu COVID-19, deci vom implementa o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârşitul vaccinării obligatorii”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, într-o conferinţă de presă organizată la Viena. Acea strategie „a fost implementată într-un context epidemiologic diferit”, marcat de unităţi spitaliceşti supraaglomerate, a subliniat el.

Însă varianta Omicron a schimbat regulile„, a adăugat acest ministru ecologist. „Chiar şi cei care au acceptat încă de la început să se vaccineze sunt acum reticenţi faţă de ideea de a-şi administra o nouă doză„, a completat Johannes Rauch.

Legea privind vaccinarea obligatorie nu a fost considerată de o comisie de experţi „necesară”, „fie din punct de vedere medical, fie constituţional”, şi a creat „o profundă divizare în rândul societăţii austriece”, a mai spus ministrul Sănătăţii din Austria.

CITESTE INTEGRAL PE ROMANIATV

 194 Total vizualizari,  6 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.