Autoritățile au decis: Municipiul Constanța intră în scenariul roșu începând din noaptea asta

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Share

Municipiul Constanța întră în scenariul roșu începând din noaptea de 10 martie spre 11 martie 2021. Autoritățile au luat această decizie după ce rata de infectare cu Covid-19 a depășit 3 raportat la mia de locuitori.

Constanța intră în scenariul roșu

Măsura va fi valabilă timp de 14 zile în care constănțenii trebuie să respecte interdicțiile impuse de către autorități. De mâine restaurantele vor funcționa în sistem delivery, sau își vor primi clienții la terase, acolo unde este cazul.

Restaurantele din hoteluri vor continua să funcționeze dar doar pentru clienții cazați. Prefectul județului Constanța spune că incidenţa cazurilor de coronavirus, măsurată pentru ultimele 14 zile, în municipiul Constanţa a ajuns la 3,20 (996)/1.000 de locuitori, la nivel de judeţ – la 2,08 (1.600)/1.000 de locuitori.

Pe lângă restaurante, vor fi închise și sălile de spectacole, cinematografele, teatrele și sălile cu jocuri de noroc.

Grija noastră este aceea de a nu ajunge în pragul zonei de carantină. Aseară erau vaccinate 52.000 de persoane, inclusiv cu rapel. 80% dintre cadrele medicale s-au vaccinat. Reticienţa iniţială a medicilor s-a diminuat pe parcurs, a declarat Silviu Coşa, prefectul județului Constanța.

Facem precizarea că, în afară de Muncipiul Constanța, mai sunt în scenariul roșu localitățile Valu lui Traian, Vulturu și Crucea.

RECLAMA 8

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading