Avertisment dur din SUA pentru președintele Georgiei – Ce i-a transmis asistentul lui Biden, Jake Sullivan

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Jake Sullivan, asistentul adjunct al președintelui SUA și consilier pentru securitate națională al vice-președintelui SUA, l-a avertizat, vineri, pe președintele georgian, Salome Zurabişvili, să nu participe la ocolirea sancțiunilor impuse Rusiei, anunță Tass, potrivit Rador.

Jake Sullivan și Salome Zurabişvili au discutat despre ‘necesitatea de a se asigura că Rusia continuă să simtă pe deplin impactul economic al restricțiilor și a măsurilor ce vizează exporturile ruseşti’. Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, l-a avertizat, vineri, pe președintele Georgiei, Salome Zurabişvili, că republica nu ar trebui să fie implicată în sustragerea de la sancțiunile antiruseşti, precizează un comunicat publicat de Serviciul de presă al Casei Albe.

Asistentul lui Biden și președintele georgian au discutat şi despre situația din republică

Asistentul lui Biden și președintele georgian au discutat şi despre situația din republică, în cadrul unei întâlniri de vineri. După cum reiese din comunicat, părțile au discutat despre ‘necesitatea de a se asigura că Rusia continuă să simtă pe deplin consecințele economice ale sancțiunilor, restricțiilor impuse la exporturi și ale altor restricții economice impuse de Statele Unite ale Americii’ și de aliații săi, în contextul aşa-zisei operațiuni militare speciale ruse din Ucraina.

Potrivit documentului, ‘Sullivan a subliniat necesitatea ca Georgia să evite să devină o platformă pentru eludarea [sancțiunilor] și umplerea’ nișelor create de restricțiile aduse Federației Ruse de către alte companii. Comunicatul mai subliniază faptul că Sullivan și Zurabişvili ‘au discutat despre evoluțiile recente din Georgia și au remarcat un interes comun faţă de integrarea euroatlantică a republicii’. ‘Au discutat despre modul în care președintele Zurabişvili pledează pentru o abordare comună și incluzivă a implementării reformelor necesare pentru a aduce Georgia către statutul de candidat la UE’, a precizat Biroul de presă de la Casa Albă.

citeste integrala pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *