DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

BAC-ul și Evaluarea Națională 2021. Când încep simulările pentru elevi

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

BAC-ul și Evaluarea Națională din 2021 bat la ușă. Cele două examene sunt extrem de importante pentru elevii din clasele terminale care abia s-au reîntors la școală. Semestrul doi a început de o săptămână, iar curând sunt programate să aibă loc simulările pentru examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională.

Când au loc simulările pentru BAC și Evaluarea Națională

Anul acesta, potrivit Ministerului Educației, simularea examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a va începe pe 22 martie, iar simularea pentru Evaluarea Națională va începe pe 29 martie 2021.

În ceea ce privește Bacalaureatul, prima simulare este pe 22 martie, cu proba la Limba şi literatura română – proba E.a), care va fi urmată pe 23 martie de simularea probei obligatorii a profilului, proba E.c).

Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d), iar pe 25 martie, simularea probei la Limba şi literatura maternă, adică proba E.b).

Pentru Evaluarea Națională, prima simulare are loc pe data de 29 martie 2021. Atunci, elevii claselor a VIII-a vor susține proba la Limba și literatura română. A doua zi, pe 30 martie va avea loc simularea la Matematică, iar pe 31 martie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine simularea probei la Limba și literatura maternă.

Simularea Evaluării Naţionale 2021, pentru elevii clasei a VIII-a:

29 martie 2021: Limba şi literatura română
30 martie 2021: Matematică
31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

Simularea examenului național de Bacalaureat 2021 pentru clasele a XII-a și a XIII-a:

22 martie 2021: Limba şi literatura română – proba E.a)
23 martie 2021: proba obligatorie a profilului – proba E.c)
24 martie 2021: proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d)
25 martie 2021: Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Simulările la BAC și Evaluarea Națională au fost anulate în 2020

Facem mențiunea că în 2020, simulările pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus. De data aceasta, ele vor avea loc. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, înscrierea la Evaluarea Națională se face în perioada 7-11 iunie 2021, urmând ca pe 22 iunie să aibă loc prima probă scrisă – cea la Limba și literatura română.

La BAC, înscrierea candidaților la prima sesiune de examen se face în perioada 31 mai – 4 iunie 2021. Primul examen scris la BAC pentru absolvenții claselor a XII-a are loc pe 28 iunie 2021.

Sursa Huff.ro

 205 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde