DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Bani de la Guvern pentru mai multe categorii de părinți. Ce s-ar putea întâmpla din 2022

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Guvernul promite bani mai mulți pentru părinții care au copii la creșă sau la grădiniță. Începând din 2022 este posibil ca numărul beneficiarilor de ajutoare pentru creșe și grădinițe să crească. Astfel, vor putea primi 1.500 de lei pentru plata creșelor și grădinițelor și părinții care sunt angajați în microîntreprinderi.

Vești bune pentru părinții care au copii la creșă sau grădiniță

Până acum, puteau primi bani doar părinții care erau angajații firmelor plătitoare pe impozit pe profit. Plata celor 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță s-ar putea extinde de la anul și pentru părinții angajați în microîntreprinderi. Deocamdată, Guvernul a oprit această plată. Măsura a intrat în vigoare la începutul acestui an și a fost implementată doar 3 luni.

Vor fi sau nu majorate alocațiile în iunie 2021

Acestea fiind spuse, rămâne de văzut dacă va mai fi reluată plata și mai ales dacă va fi extinsă și către părinții care lucrează în microîntreprinderi. Inițiatorul legii este deputatul din partea UDMR, Szabó Ödön.

Această facilitate trebuie extinsă și la angajații microîntreprinderilor, deoarece în peisajul economic, potrivit datelor publicate de ANAF în septembrie 2020, un număr de 791.502 contribuabili erau plătitori de impozit pe venitul microîntreprinderilor, în contrast evident cu 118.139 reprezentând numărul firmelor plătitoare de profit, susține inițiatorul legii Szabó Ödön.

Doar trei luni a fost în vigoare această lege. Potrivit Fanatik.ro, fostul ministrul al muncii, deputatul PSD Marius Budăi, a declarat că sunt șanse mici ca măsura să fie aplicată din 2022 și a și argumentat de ce.

Continua sa citesti pe Fresh24.ro

 302 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos