BAT TOBELE la CAB în AȘTEPTAREA VERDICTULUI DEFINITIV – Fost șef al CDEP ar putea afla DUPĂ TREI LUNI dacă va fi ACHITAT sau PLEACĂ la `BRUTĂRIE`

Fii la curent cu noutățile

Curtea de Apel București a încheiat cercetarea judecătorească în dosarul de mare corupție a fostului șef al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și ar putea da, miercuri, verdictul definitiv în cazul acestuia, după ce anterior Tribunalul a stabilit o pedeapsă cu executare în regim de detenție.

La ultimul termen de judecată din acest dosar cei doi judecători ce compun completul de apel au ascultat pledoariile DNA și ale avocaților fostului demnitar, la final de proces.

Totodată instanța a stabilit după ultimul cuvânt al inculpatului că decizia motivată va fi dată în 15 decembrie, respectiv după aproape două luni.

Astfel, la ultimul termen de judecată al procesului procuroarea Direcției Naționale Anticorupție a cerut condamnarea la pedeapsa maximă pentru fapta de trafic de influență în cazul fostului politician acuzat că s-ar fi folosit de funcție pentru aranjarea unei angajări în aparatul de stat.

Magistratul DNA a vorbit pătimaș despre flagelul corupției la nivel înalt, despre cum acesta alterează ordinea socială și dezvoltarea sănătoasă a unui stat ex-comunist.

Reprezentanta Direcției a ținut piept tirului de contre ale apărării fostului demnitar care au atacat dosarul pe latura celor ce l-au întocmit, respectiv foștii procurori DNA Lucian Onea, Alfred Savu și Mircea Negulescu și a explicat în detaliu rațiunile pentru care, în optica sa, faptele sunt dovedite iar condamnarea lui Zgonea trebuie să fie una exemplară.

DNA despre fostul denunțător Dobrică

Citeste integral pe Stiripesurse

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.