Biden modifică povestea Ucrainei

Articolul de opinie al președintelui nordamerican Joe Biden din New York Times de marți despre războiul din Ucraina începe cu o cacealma. El spune că președintele Vladimir Putin a crezut că operațiunea specială a Rusiei va dura doar câteva zile. Cum a ajuns Biden la o astfel de estimare nu este clar. La fel ca narațiunea nordamericană despre război, este în mare măsură prezumtivă.

Rușii sunt înrădăcinați – și bine întemeiați – în credința lor că Ucraina a devenit o colonie americană, iar liderii de la Kiev sunt niște marionete. Cum ar fi putut Putin și consilierii săi de la Kremlin să fi estimat că operațiunea specială ar fi un cakewalk? Obiectivele de bază ale operațiunii speciale sunt astfel – un tratat care afirmă statutul neutru al Ucrainei și să recunoască republicile Donbass ca state independente și Crimeea ca parte integrantă a Rusiei – că o operațiune care „ar dura câteva zile” nu le-ar asigura.

Moscova știa că SUA nu aveau absolut nicio intenție de a se adapta preocupărilor legitime de securitate ale Rusiei cu privire la extinderea NATO în Ucraina, care au fost proiectate oficial în decembrie în scris

CITESTE INTEGRAL PE ORTODOXINFO

 174 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.