Bill Gates pune cruce unei controverse planetare: ‘Evitarea consumului de carne nu va rezolva problema schimbărilor climatice’

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Schimbările climatice sunt o problemă urgentă, dar nu vor fi rezolvate cerându-le tuturor să devină vegetarieni – sau prin orice alte apeluri similare de reducere a consumului – a declarat Bill Gates la un eveniment recent din India.

“Vor deveni toți indienii vegetarieni? Vor deveni toți americanii vegetarieni? Nu aș vrea să mă bazez pe asta”, a spus Gates într-o discuție cu Anant Goenka, directorul executiv al Indian Express Group, o companie media indiană, relatează Mediafax.

„Ar fi nedrept”

Sistemele alimentare din lume sunt responsabile pentru aproximativ 35 la sută din totalul gazelor cu efect de seră antropogene globale, potrivit unui studiu din 2021 publicat în revista Nature Food, iar din această proporție, 57 la sută se corelează cu alimentele de origine animală și 29 la sută cu cele de origine vegetală.

“În cadrul misiunilor climatice, puteți primi un și “, a spus Gates, însă aceste argumente au o aplicabilitate limitată. În timp ce americanii ar putea folosi mai puțină energie decât o fac în prezent, a spus Gates, ar fi “complet nedrept” să le cerem oamenilor care trăiesc în India să continue să folosească aceeași cantitate de energie.

„Cererea de aer condiționat va crește vertiginos”

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *