DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Bucureştiul urmează să intre în lockdown în două săptămâni. Epidemiologi: Valul 3 al pandemiei îl va depăşi pe cel din toamnă

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Capitala e la un pas să intre în carantină. Situaţia a scăpat de sub control spun mai mulţi epidemiologi, care cred că Bucureştiul urmează să intre în lockdown în mai puţin de două săptămâni. Numărul cazurilor de coronavirus e în continuare în creştere iar spitalele sunt deja arhipline. 

Specialiştii cred că valul 3 al pandemiei îl va depăşi pe cel de la sfârşitul anului trecut. În Capitală, pragul de 6 cazuri la mia de locuitori ar urma să fie atins până la finalul lunii, în ritmul actual al îmbolnăvirilor.

Emilian Imbri, expert în managementul serviciilor de sănătate: ”Bucureştiul se va închide. E chestie de zile, de 7, 8, 10 zile.”

Ambulanţele vin una după alta în faţa spitalelor. La Victor Babeş, nu mai sunt paturi libere iar camera de gardă e plină, aşa că medicii consultă bolnavii în salvări.

Reporter: Câte spitale v-au spus să nu mai trimiteţi ambulanţe pentru că nu mai au locuri?
Bogdan Oprița, medic coordonator UPU SMURD Floreasca: Toate!

Numărul pacienţilor a devenit copleşitor pentru spitalele din Capitală. Nu mai sunt locuri libere nici la ATI şi nici în alte secţii, aşa că unitatea de primiri urgenţe de la Floreasca a fost transformată în secţie COVID. ”În spaţiul de presiune negativă, în spaţiul de triaj – fostul triaj – şi îngrijri imediate avem pacienţi.”

Pacienţii în stare gravă sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Ceilalţi bolnavi, care sunt conştienţi, caută aerul şi se agaţă de tuburile care le pompează oxigen.

Citeste continuarea pe ObservatorNews.ro

 127 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos