Buna Vestire 2021: Ce să nu faci, sub nicio formă, astăzi ca să nu ai ghinion tot anul

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Buna Vestire este o sărbătoare mare și de o importanță deosebită pentru creștinii ortodocși. Buna Vestire, sau Blagoveștenia, cum se mai numește în popor, se sărbătorește în fiecare an pe 25 martie și este prima mare sărbătoare dedicată Maicii Domnului, atestată în documente. De această sărbătoare se leagă o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții din bătrâni de care mulți țin cont și astăzi.

Buna Vestire 2021

Sărbătoarea de Buna Vestire amintește de momentul în care Sfântul Arhanghel Gavril i-a vestit Fecioarei Maria că va naște pe Fiul lui Dumnezeu. Data acestei sărbători a variat la început.

Astfel, unii o sărbăto­reau în ajunul Bobotezei (5 ianuarie), în timp ce în unele Biserici din Apus, ca cele din Spania, Galia și Milano, Buna Vestire s-a sărbătorit pe 18 decembrie.

Buna Vestire este sărbătorită, în fiecare an, în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserica acordă dezlegare la pește, indiferent în ce zi ar cădea.

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Buna Vestire

Există mai multe tradiții, obiceiuri și superstiții din popor legate de această mare sărbătoare intitulată Buna Vestire sau Blagoveștenia. În tradiția populară, Buna Vestire se mai numește și Ziua Cucului. Cântecul Cucului începe întotdeauna de Buna Vestire și se încheie la Sânziene sau Sân Petru.

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

Loading