DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Calendar ortodox 7 martie 2021. Este ultima zi când credincioșii mai pot face asta

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ultima zi în care credincioșii mai pot mânca carne, înainte de păresimi este duminică, 7 martie, când Calendarul ortodox marchează Lăsata secului de carne. Astfel, credincioșii care postesc Postul Paștelui renunță la carne în Duminica Înfricoșatei Judecăți.

Lăsata secului de carne în Calendarul Ortodox din 7 martie

Duminică, 7 martie 2021, are loc lăsata secului de carne, înainte de păresimi. Este ultima zi în care credincioșii mia pot mânca alimente din carne. După această zi încep pregătirile pentru Postul Paștelui, cel mai greu și mai lung post de peste an.

Postul Paștelui este singurul care are două zile de Lăsatul Secului. Prima este în Duminica Înfricoșatei Judecăți, în care se renunță la carne, și a doua este pentru ouă, pește și lactate și se ține în duminica izgonirii lui Adam, duminică precedată de o săptămână, săptămâna cărnii, în care se mănâncă produse de carne în fiecare zi. În această săptămână nu se face liturghie miercurea și vinerea.

Sfinții zilei în Calendarul Ortodox de duminică

Biserica Ortodoxă îi cinstește pe 7 martie, pe Sfinții Mucenici Episcopi din Cherson și pe Sfântul Mucenic Efren, episcopul Tomisului.

Citeste continuarea pe Huff.ro

 135 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos