Când revine România la normal! Alexandru Rafila anunță când scăpăm de pandemie

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Pandemia a dat peste cap planurile oamenilor și a schimbat cursul firesc al lucrurilor. Cu toții sperăm să depășim cât mai repede această perioadă dificilă și ne întrebăm când vom reveni la viața noastră normală, de dinainte de pandemie.

Alexandru Rafila a vorbit despre acest subiect și a explicat de ce depinde revenirea la normal, dar și când ne-am putea bucura de această normalitate.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat că soluția pentru această pandemie este chiar vaccinarea și ideal ar fi să se ajungă la 100.000 de vaccinări zilnic, ceea ce ar însemna că imunizarea populației în procent mare este tot mai aproape, respectiv de 70%.

Profesorul  a subliniat că este important să se păstreze interesul oamenilor pentru vaccinare și chiar să crească, având în vedere că mulți sunt și acum sceptici, pentru că doar așa vom avea o vară mai liniștită și ne apropiem tot mai mult de revenirea la normal. Situația de peste 2-3 luni depinde de cât de mulți se vor vaccina și de modul în care percepem noi imunizarea.

„Noi ne aflăm în competiţie între viteza cu care vaccinăm şi răspândirea bolii. Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât scade intensitate transmiterii. Lucrul acesta se vede deja în ţările care au vaccinat mulţi cetăţeni, precum Israel. Opinia mea este că putem avea o vară ceva mai liniştită, şi nu mă refer neapărat la numărul de doze administrate în prezent.

Important este să putem administra până la 100.000 de doze pe zi.

Este o ţintă care trebuie atinsă pentru a spera că se poate realiza într-o perioadă rezonabilă imunizarea a 70% din populaţie. Ce se va întâmpla peste 2-3 luni depinde foarte mult de cum ne pregătim acum”, a spus Alexandru Rafila.

Citeste continuarea pe Huff.ro

Loading