DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Când scăpăm de restricții. Florin Cîțu și Arafat lămuresc situația

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

În urma creșterii numărului de cazuri noi, au fost impuse mai multe măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Noile restricții au nemulțumit o mulțime de români, care au ieșit în stradă pentru a-și spune oful. Premierul țării, Florin Cîțu și Raed Arafat au explicat cât vor fi valabile măsurile și ce urmăresc persoanele responsabile de gestionarea pandemiei.

Când se ridică restricțiile

Oamenii sunt nemulțumiți de noile restricții impuse și vor să afle când nu vor mai fi valabile acestea. În acest context, premierul Florin Cîțu a declarat că măsurile nu se vor relaxa până în momentul în care va exista o scădere semnficativă a numărului de infectări, iar în spitale nu va mai fi presiunea din prezent. Pentru asta, este nevoie de timp și de responsabilitate din partea oamenilor.

Mai mult, Florin Cîțu susține că și vaccinarea are un rol extrem de important. Astfel, este nevoie ca oamenii să se vaccineze în număr cât mai mare. Obiectivul este vaccinarea a peste 10 milioane de oameni până în toamnă, în condițiile în care acum s-au vaccinat aproximativ 2 milioane de români.

“Obiectivul Guvernului este vaccinarea a peste 10 milioane de oameni în septembrie. Vom avea suficiente doze de vaccin, vom mai deschide centre noi de vaccinare, trebuie doar ca românii să își dorească să fie imunizați. Este singura cale de a învinge pandemia și de a reveni la o viață apropiată de cea normală, până în această vară. Tot timpul evaluam împreună cu specialiștii efectul restricțiilor. Dar, mai întâi sa vedem o scădere a numărului de infectări și să mai scadă presiunea pe spitale”, a spus Florin Cîțu.

Raed Arafat a vorbit și el despre acest subiect, declarând că românii mai au un singur prag al pandemiei de trecut, după care situația se va îmbunătăți. Șeful DSU a mai spus că măsurile ar mai trebui să fie valabile 3-4 săptămâni, însă totul depinde de cât de mult sunt respectate. Dacă măsurile nu sunt respectate, nici rezultatele nu se vor vedea.

Mesaj pentru cei care au protestat

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

 666 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos