DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Cantități periculoase de metale grele toxice descoperite în mâncarea pentru bebeluși

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Alertă medicală în Statele Unite. Specialiștii au depistat cantități periculoase de metale grele toxice în mai multe tipuri de mâncare de bebeluși. Produsele sunt comercializate de patru mari companii, transmite Reuters.

Experții consideră că un nivel mare de plumb și mercur din hrană pot afecta iremediabil creierul copiilor.

Specialiștii au analizat produsele a patru mari companii: Nurture Inc, Hain Celestial Group Inc, Beech-Nut Nutrition și Gerber – o unitate a Nestle.

Raportul explică faptul că „niveluri periculoase de metale toxice, iar documentele au arătat că producătorii au vândut adesea alimente care depășeau aceste niveluri”, conform jurnaliștilor Reuters.

Există alte 3 companii americane Walmart Inc, Campbell Soup Co și Sprout Organic Foods, care au refuzat să susțină demersul investigației, astfel că nu se poate ști ce nivel de metale este în hrana lor.

Anchetatorii au cerut autorităților de reglementare din SUA să stabilească nivelurile maxime de metale toxice permise în alimentele pentru copii. De asemenea, aceștia doresc să solicite producătorilor să testeze produsele finite pentru metale grele, nu doar pentru ingredientele înscrise pe ambalaje.

„Până în prezent, alimentele pentru bebeluși care conțin cantități mari de metale toxice nu poartă nicio etichetă sau avertisment pentru părinți. Producătorii sunt liberi să testele doar ingredientele sau, pentru majoritatea alimentelor, să nu facă deloc teste”, este menționat în raport.

Specialiștii care au coordonat această anchetă au mai anunțat și că agenția Food and Drug Administration (FDA) nu a luat nicio măsură pentru a schimba acest lucru.

Sursa Huff.ro

 243 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos