Ce ar putea să folosească ucrainienii ca să transforme invazia rusă într-un coșmar pentru Kremlin: drone, unități mobile rapide, forțe speciale

Fii la curent cu noutățile

Cea mai bună modalitate de a preveni o invazie la scară largă a Ucrainei de către Rusia ar putea fi prin creșterea costurilor militare potențiale cu care se va confrunta Mosova în cazul în care președintele Vladimir Putin decide să lanseze o ofensivă majoră împotriva țării vecine.

O analiză publicată de organizația de tip think tank Atlantic Council enumeră câteva dintre aceste costuri potențiale, între care crearea de unități mobile care să hărțuiască continuu trupele ruse, implicarea forțelor speciale ucrainene in operațiunile de gherilă, utilizarea de drone și alte echipamente specifice conflictelor asimetrice etc. Toate acestea ar trebui adăugate la sancțiunile economice pe care Statele Unite și aliații lor le vor impune regimului de la Kremlin în cazul unui atac al Rusiei.

Planuri de invazie

Potrivit informațiilor furnizate de seviciile de informații occidentale și ucrainiene, Rusia pregătește pentru următoarele perioadă o ofensivă împotriva Ucrainei cu până la 175.000 de militari, concentraţi în patru locuri, cu 50 de grupuri tactice de luptă, cu tancuri, piese de artilerie și transportoare de trupe.

Analiștii militari au vorbit despre patru scenarii posibile pentru o invazie militară rusă a Ucrainei: ocuparea completă a țării; capturarea întregii zone de coastă a Ucrainei, de la Donețk până în Moldova, inclusiv a Odessei; ocuparea coastei de la Donețk până în Crimeea, de-a lungul Mării Azov, prin Mariupol; anexarea regiunii Donbas, ocupată în prezent de forțele ruse. Defense News care a scris despre aceste scenarii a precizat că, în cazul în care se decide să folosească forța militară, această a patra alternativă poate fi cea mai atractivă opțiune a lui Putin.

Citeste integral pe G4media

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.