DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Ce elevi mergi la școală în scenariul roșu. Decizia anunțată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis vineri seară că elevii din ani terminali pot merge fizic la școală în zonele roșii, cu condiția ca incidența infectărilor la 14 zile să nu depășească 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul educației, este cel care a avut inițiativa de a-i trimite pe elevii din anul terminal la școală fizic. El a motivat spunând că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar elevii trebuie să fie foarte bine pregătiți.

Vineri, 5 martie, Capitala a intrat din nou în scenariul roșu. Din acest motiv, tot mai mulți români s-au întrebat dacă elevii din București vor mai merge la școală, în acest context.

Întrucât nu a primit un răspuns din partea Ministerului Sănătății, Sorin Cîmpeanu s-a adresat direct către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acesta a analizat situația și a decis că elevii din anii terminali pot merge la școală și în format fizic.

Hotararea CNSU nr. 15 publicată după ședința de vineri ce a reunit Comitetul Național pentru Situații de Urgență prevede:

“Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.”

Vineri, CNSU a actualizat și lista zonelor cu risc crescut epidemiologic. De asmenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a precizat ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali. Condițiile de studiu sunt stabilite prin ordin comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății.

Vor merge la școală și în scenariul roșu doar elevii din zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Documentul integral este publicat aici:

Citeste continuarea pe Fresh24.ro

 211 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos