DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Ce pățesc turiștii români care fac coronavirus în străinătate. Raed Arafat: „ne asumăm un risc”

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Ce pățesc turiștii români care fac coronavirus în timp ce sunt plecați în străinătate. Raed Arafat a clarificat mai multe aspecte cu privire la decizia de a cere test Covid-19 celor revin în România din zonele galbene cu risc epidemiologic. Ce trebuie să știe aceste persoane.

Ce se întâmplă cu turiștii români care fac coronavirus în străinătate

Raed Arafat a vorbit despre situația turiștilor români care fac coronavirus în străinătate. Șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență a spus că a fost luată decizia de a cere test negativ COVID-19 pentru românii care se întorc în țară din zonele galbene cu risc epidemiologic.

El a precizat că este o măsură menită să limiteze răspândirea coronavirusului și că turiștii românii trebuie să își asume acest risc de a rămâne blocați în țara în care au fost în vacanță.

„Riscam să creăm o situație în care oamenii să-și piardă și biletele de avion. Dar trebuie să știe omul că dacă pleacă, riscul ca acea țară, în timpul când sunt plecați, să ajungă pe codul galben există. Când călătorim în această perioadă ne asumăm un risc că e posibil să ne trezim în mijlocul unei astfel de situații”, a mai spus Arafat.

Cei care se infectează cu coronavirus în timpul în care sunt în străinătate nu mai pot călători spre România atât timp cât testul COVID-19 este pozitiv. Raed Arafat a precizat că cine urcă în avion știind că este infectat cu coronavirus intră sub incidența legii pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citeste continuarea pea Huff.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde