DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Dumitru. Se citește cu o lumânare aprinsă

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Cea mai puternică rugăciune care se citește de Sfântul Dumitru. Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir sau Sfântul Dumitru – Izvorâtorul de mir a fost un martir creștin, sfânt militar din veacul al III-lea care a trăit în vremea împăraților Maximian și Dioclețian în cetatea Tesalonic. El este sărbătorit de Biserica Ortodoxă, la data de 26 octombrie.

Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Dumitru

Marele Mucenic Dumitru este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari sfinți militari, atât în Biserica Ortodoxă, cât și în Biserica Catolică de rit bizantin și de rit roman. Aprinde o lumânare sfințită și rostește cu voce tare rugăciunea închinată Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, cinstit în fiecare an la data de 26 octombrie.

Rugăciunea către acest mare sfânt se rostește atât în ziua cinstirii sale, cât și la vreme de necaz, boli, supărări din viața de zi cu zi.

Mare mucenice Dimitrie, Izvorâtorule de Mir, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă! Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate!

Fereşte-ne, sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice.  Amin!

Cum este reprezentat Sfântul Dimitrie în icoane

CITESTE INTEGRAL PE DESTEPTE

 214 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos