DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Cel mai cumplit scenariu de la începutul pandemiei până acum: Lumea trebuie să se pregătească

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Directoarea Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (EDCD) a venit cu un avertisment dur în ceea ce privește coronavirusul. Aceasta a precizat că trebuie să ne pregătim pentru această posibilitate.

Andrea Ammon, șefa Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), a avertizat cu privire la faptul că lumea trebuie să se pregătească de eventualitatea ca noul coronavirus să rămână “printre noi”

Aceasta a făcut un apel la țările din Europa să păstreze în continuare restricțiile împotriva acestui virus.

“Acum pare să fie mai probabil să rămână” decât să dispară, a declarat Andrea Ammon, şefa ECDC. “Pare foarte bine adaptat la oameni. Deci trebuie să ne pregătim pentru eventualitatea ca el să rămână printre noi”, a adăugat ea.

“Nu ar fi primul virus care rămâne printre noi pentru totdeauna, deci nu este o caracteristică neobişnuită pentru un virus”, a mai spus şefa agenţiei sanitare europene cu sediul la Stockholm.

Aceasta a mai spus că, momentan, oamenii de știință nu șiu dacă vaccinurile permit reducerea foarte drastică a riscului de infectare cu coronavirus.
Șefa ECDC a vorbit a precizat că va dura câteva luni până când de va ști concret dacă vaccinurile opresc transmiterea coronavirusului.
“Se efectuează studii dar este necesar un volum mai mare de oameni vaccinaţi pentru a putea înţelege”, a precizat Andrea Ammon.


Variantele, în special cele sud-africană şi braziliană, complică datele problemei, întrucât există suspiciuni că ar putea slăbi eficacitatea vaccinului.
“Întrebarea este ce implică asta pentru eficacitatea vaccinului”, a subliniat Andrea Ammon, dând exemplul gripei sezoniere, care obligă la adaptarea vaccinurilor în fiecare an.
“Este posibil ca acelaşi lucru să se întâmple, sau ca la un moment dat virusul să se stabilizeze şi ca noi să putem utiliza un vaccin pentru o lungă perioadă”, a declarat ea pentru France Presse prin videoconferinţă.

Restricțiile trebuie menținute în continuare

Andrea Ammon a făcut apel la țările Uniunii Europene să mențină restricțiile în vigoarea chiar dacă se înregistrează o scădere a cazurilor în majoritatea statelor europene.

“Este încă un tablou contrastant (…) Nu suntem încă la finalul problemelor noastre”, a afirmat ea, atrăgând atenţia asupra faptului că toate statele UE – cu excepţia Finlandei – se află încă într-o situaţie epidemiologică “serioasă”, potrivit criteriilor ECDC.

“Toată lumea s-a săturat de măsuri, dar când alergi o probă de fond (…) trebuie să parcurgi şi ultimii kilometri”, a pledat ea.

Numărul de noi cazuri cotidiene în întreaga Europă se apropie în prezent de 150.000, faţă de circa 250.000 în urmă cu o lună, potrivit datelor oficiale compilate de AFP.

Orice relaxare a măsurilor trebuie să se facă într-un mod “progresiv” şi “numai atunci când observaţi că numărul de cazuri rămâne stabil sau scade puteţi trece la o nouă etapă”, a recomandat ea.

Demaraj dificil al campaniei de vaccinare

Potrivit ultimei centralizări a datelor oficiale de vineri, numai 3% din populaţia UE a primit cel puţin o doză, iar 1,4% pe amândouă, cu un total de 20 de milioane de doze administrate.

Comisia Europeană, criticată pentru modul în care a gestionat vaccinarea, şi-a fixat ca obiectiv să inoculeze 70% din populaţia adultă “până la sfârşitul verii”.

“Toată lumea vrea acest lucru, toate eforturile merg în această direcţie”, a răspuns Andrea Ammon, întrebată fiind dacă acest obiectiv i se pare realizabil.

Sursa: capital.ro

 151 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos