Cel mai mare port al României a devenit unul ucrainean?

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Cel mai mare punct nodal acvatic al României, complexul portuar de la Constanţa, înseamnă pentru transportul ucrainean o ieşire de urgenţă. Din momentul declanşării războiului, traficul portului a avut parte de o creştere nemaivăzută datorită exportului şi importului masiv al produselor ucrainene.

De un an încoace, de când Rusia a pornit un război cu vecina ei sudică Ucraina, oraşul Constanţa trăieşte un “boom” al traficului şi investiţiilor. Încărcăturile din porturile dunărene şi nodurile de cale ferată arată de asemenea o creştere istorică. Oraşele din partea sud-estică a Ucrainei, Izmail şi Reni, nu au mai văzut vreodată o cantitate atât de mare de mărfuri – anunţa Telegraf din Ucraina.

De la graniţa română, şlepurile ucrainene pleacă în direcţia Constanţa. Acest punct poate avea un rol decisiv în economia ucraineană, deoarece experţii presupun că forţele ruse nu îndrăznesc să bombardeze această rută din cauza apropierii sale de graniţa cu NATO. Din cauza războiului, porturile din Odesa au fost închise pentru toate mărfurile exceptând cerealele, de aceea cantitatea anuală a mărfurilor care trec prin Constanţa a ajuns la 75,5 milioane tone, ceea ce este egal cu o creştere a traficului cu 12%.

Potrivit anunţului oficial din partea portului Constanţa, capacitatea totală a portului, 100 milioane tone, nu era folosită în totalitate nici în anii cei mai buni, decât în proporţie de două treimi, însă odată cu izbucnirea războiului întreaga regiune s-a dovedit a fi nepregătită pentru această situaţie şi la acest moment au loc şi întârzieri chiar şi de o lună. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a numit problema exportului de grâu ucrainean drept o “grandioasă provocare logistică”.

Anterior exportul de cereale trecea prin Marea Neagră şi Bosfor, însă acum există din cauza ocolirii spre România şi întârzieri mult mai mari. Aproximativ 80% din cerealele ucrainene sunt transportate la Constanţa şi în continuare cu mici vase de marfă, iar lucrătorii din portul Izmail care înainte lucrau mai puţin, acum muncesc la întreaga capacitate a portului.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *