Cele mai negre previziuni se adeveresc – Rusia ar putea furniza Chinei plutoniu îmbogățit, afirmă Statele Unite

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

După cum au explicat Statele Unite, mai multe “media cu sursă deschisă” au raportat cum Rosatom, compania de stat rusă specializată în energie nucleară, furnizează plutoniu puternic îmbogățit pentru reactoarele de reproducere rapidă din China.

Rusia ar putea furniza Chinei plutoniu puternic îmbogățit pentru reactoarele sale de reproducere rapidă, care sunt proiectate să producă combustibil prin generarea de mai mult material decât consumă, a declarat Departamentul de Apărare al SUA într-un comunicat preluat de El Periodico și citat de Rador.

“Este foarte îngrijorător să vedem că Rusia și China cooperează în acest sens”, a declarat, miercuri, John F. Plumb, secretarul adjunct al apărării al SUA pentru politica spațială, în timpul unei audieri a subcomisiei strategice pentru serviciile armate a Camerei Reprezentanților, la care s-a făcut ecou declarația Pentagonului.

După cum a explicat el, mai multe “media cu sursă deschisă” au raportat cum Rosatom, compania de stat rusă specializată în energie nucleară, furnizează plutoniu puternic îmbogățit pentru reactoarele de reproducere rapidă din China.

“Este posibil ca Rusia și China să aibă negocieri în acest sens, dar nu se poate evita faptul că reactoarele de reproducere folosesc plutoniu, iar plutoniul este utilizat pentru fabricarea de arme”, a adăugat înaltul oficial, potrivit notei Pentagonului.

“Deci înţeleg că Departamentul de Apărare este îngrijorat. Și, desigur, asta coincide cu preocupările noastre cu privire la încercarea Chinei de a-și extinde forțele nucleare, având în vedere că este nevoie de mai mult plutoniu pentru a fabrica mai multe arme”, a adăugat Plumb.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *