Cetățenii care se întorc din țările de pe lista galbenă, obligați să prezinte test PCR negativ la intrarea în România

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care se întorc din țările de pe lista galbenă trebuie să prezinte, la întoarcerea în România un test COVID-19 negativ făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară. Mai mult, persoanele sunt obligate să stea în carantină.

Cetățenii care se întorc din țările de pe lista galbenă, obligați să prezinte test PCR negativ

Pe lângă testul COVID-19 negativ prezentat la intrarea în țară, cetățenii din țările de pe lista galbenă sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Aceștia au posibilitatea de a ieși din carantină după zece zile dacă în a opta zi efectuează un nou test PCR care este negativ.

Potrvit documentului, pe listă au intrat mai multe țări, unele dintre acestea fiind destinație de vacanță pentru tot mai mulți români, în această perioadă. Printre acestea se numără și Maldive. Pe lista țărilor galbene sunt și țări cu un număr mare de români printre care Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie. Noua listă cu risc epidemiologic ridicat aprobată de CNSU cuprinde 65 de state, față de 51 câte erau până în acest moment.

Au fost introduse pe listă și Liban, Saint Lucia, Saint Vincent şi Grenadine, Albania, Guernsey, Bahrain, Chile, Belgia, Uruguay, Bolivia, Eswatini, Kosovo, Tunisia, Insulele Falkland, Peru, Belarus, Cabo Verde, Rusia, Republica Dominicana, Macedonia de Nord, Kuweit şi Malaezia.

Persoanele care au avut coronavirus și cele vaccinate cu a doua doză de vaccin, la zece zile de la rapel, nu vor mai fi nevoite să stea în carantină.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Continua sa citesti pe Redactia.ro

RECLAMA 8

Loading