DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

China i-a scos din minți! Comandantul Forţelor aeriene regale britanice anunță alianță fulger cu Australia

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Comandantul Forţelor aeriene regale britanice (RAF), generalul Mike Wigston, consideră “inacceptabilă” recrutarea de către armata chineză a unor foşti piloţi ai RAF, relatează joi agenţia Reuters. Serviciile de informaţii din Australia şi Marea Britanie i-au atenţionat pe piloţi să nu lucreze pentru Beijing. În octombrie, Marea Britanie a afirmat că va modifica legislaţia pentru a-i sancţiona pe foştii piloţi militari care continuă să antreneze forţe străine, după ce au fost avertizaţi de agenţiile de informaţii britanice să înceteze aceste activităţi. Mike Wigston a precizat într-un interviu acordat postului ABC, în cursul unui salon aerian din Australia, că aceste avertismente se referă la China, scrie Agerpres.

“Am luat decizia de a face public acest lucru într-un mod cât mai sonor şi clar, este inacceptabil şi suntem pregătiţi să atenţionăm public China în acest sens”, a spus el. Australia a anunţat la rândul său că va înăspri legislaţia pentru a pune capăt acestei practici. În evaluarea anuală a ameninţărilor prezentată săptămâna trecută, directorul general al agenţiei de informaţii interne a Australiei, Mike Burgess, i-a criticat pe foştii piloţi militar care decid să lucreze pentru regimuri autoritare, numindu-i “lachei” şi “mai curând “unelte de top” decât “piloţi de top”.

“Date fiind relaţiile strânse în sfera informaţiilor cu Australia şi alţi aliaţi, am împărtăşit această informaţie, suntem cu toţii vigilenţi în această privinţă şi ne-am coordonat cu autorităţile australiene în tot acest proces”, a mai spus responsabilul militar britanic, care a apreciat că avertismentele publice au funcţionat.

CITESTE INTEGRAL PE STIRIPESURSE

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde