Contraofensiva Ucrainei se anunță monstruoasă: Guvernul le-a cerut ucrainenilor să fugă rapid din țară

RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Kievul i-a îndemnat indirect marţi pe ucrainenii din teritoriile ocupate de Rusia să fugă din zonă în contextul apropiatei contraofensive a forţelor armate ucrainene, relatează miercuri DPA şi Unian. “Îi sfătuiesc pe ucrainenii din teritoriile temporar ocupate fie să plece în ţări terţe, fie să se pregătească”, le-a transmis vicepremierul Irina Vereşciuk într-un mesaj pe Telegram, fără să ofere mai multe detalii.

Timpul se scurge rapid, avertizează oficialii

“Nu e deloc linişte în teritoriile ocupate. Şi nici nu este surprinzător. Responsabilii ocupantului (rus) mai au încă puţin timp să plece de acolo”, afirmă Vereşciuk, adăugând că unii dintre aceştia au început deja “să-şi facă bagajele” şi că ar “fi bine dacă i-ar lua şi pe colaboraţionişti cu ei”.

Iar oamenii simpli din aceste zone ar trebui să se refugieze, a insistat ea. “Ştiţi ce aveţi de făcut, aveţi grijă de voi şi de copiii voştri”, le-a transmis acestora vicepremierul ucrainean.

În acelaşi timp, Departamentul Apărării din SUA a anunţat o nouă tranşă de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 2,6 miliarde de dolari, care include în principal muniţie pentru piesele de artilerie şi alte sisteme de armament, cum ar fi lansatoare multiple de rachete Himars.

Arme şi muniţii în valoare de 500 de milioane de dolari vor proveni din stocurile militare americane, a indicat marţi Pentagonul. Suplimentar, Ucrainei îi vor fi livrate muniţie şi arme suplimentare în valoare de 2,1 miliarde de dolari, ce vor fi achiziţionate din industrie, a precizat acesta. Noile livrări includ sisteme radar pentru apărarea antiaeriană, echipamente de comunicaţii, lansatoare de rachete şi vehicule de diferite tipuri.

citeste integral pe stiripesurse

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *