Criza rachetelor bubuie între SUA şi Rusia după ce Pentagonul livrează HIMARS lui Zelenski. Moscova: „Nu va afecta misiunea noastră în Ucraina”

SUA susţine că Rusia nu are drept d eveto asupra acţiunilor Pentagonului, în timp ce Rusia susţine că decizia americanilor nu va afecta “operaţiunea specială” din Ucraina.

Război în Ucraina. După anunțul președintelui Joe Biden legat de noul pachet de ajutor militar destinat Ucrainei, Pentagonul a făcut o serie de precizări la adresa amenințărilor voalate ale Rusiei privind rachetele HIMARS livrate de Washington Kievului. Reprezentanții Departamentului Apărării s-au declarat „liniștiți” în privința posibilității izbucnirii celui de-al Treilea război Mondial și au întărit din nou că SUA nu vor să intre în conflict direct cu Rusia, dar, în același timp, au afirmat răspicat că Moscova „nu are drept de veto” în privința ajutorului militar pe care Statele Unite îl oferă Ucrainei.

Statele Unite sunt „liniștite în privința riscului de escaladare” în tot ceea ce fac în legătură cu războiul din Ucraina, inclusiv în privința ultimei decizii anunțate, de a livra Kievului patru sisteme de rachete HIMARS, a declarat Colin Khal, subsecretar de stat în Departamentul american al Apărării, potrivit CNN.

 124 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.