CTP critică Digi 24, la Digi 24, pentru gafa comisă miercuri: „Un fake news negru. Nu preiei niciodată o ştire fără să o verifici”

Cristian Tudor Popescu este colaborator permanent al Digi 24, totuşi asta nu l-a împiedicat să critice jurnaliştii postului chiar în emisiunea săptămânală la care participă săptămânal, alături de Claudiu Pândaru.

În emisiunea „Cap limpede” de vineri seara, CTP a criticat dur gafa de miercuri, când pe Digi 24 a fost prezentat un video rusesc, care este viral de aproximativ 14 ani, cu o subtitrare care nu reflecta spusele subiecţilor, ca fiind un clip de propagandă rusă legat de războiul din Ucraina.

Gafa a fost făcută miercuri seară de Cosmin Prelipceanu, care a introdus, în cadrul emisiunii „Jurnalul de Seară”, un clip video cu un „recrut rus” care, conform postului TV, povestea cum se va înrola în război şi cum va conduce tancuri. În realitate, filmulețul prezentat de Prelipceanu fusese filmat în urmă cu 14 ani, tânărul vorbea despre genurile de muzică dintr-un club, iar subtitrarea Digi24 a fost greșită. Ulterior, moderatorul și-a cerut scuze.

 116 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Comentarii Facebook
Apasati pe una din imaginile de mai jos pentru a inchide aceasta fereastra.