DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Culmea secretelor la Ministerul Apărării, de râsul internetului. Specialiştii în IT spun că gafa putea avea urmări grave

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Culmea secretelor la Ministerul Apărării. Mai multe parole şi numere de telefon considerate confidenţiale au fost făcute publice pe reţelele de socializare.

Pozele în care apăreau ministrul, câţiva parlamentari şi o tablă pe care erau scrise parolele de acces au fost postate chiar pe pagina de Facebook a ministrului Nicolae Ciucă. Au fost şterse câteva minute mai târziu, după ce au devenit virale.

Fotografiile se voiau a fi o simplă mărturie a unei vizite de lucru la Sibiu. Au fost publicate ieri pe pagina de Facebook a ministrului Apărării şi în ele apar Nicolae Ciucă, mai mulţi membrii ai comisiilor de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor şi o tablă aflată în sală. Pe ea, însă, sunt scrise parola de acces în videoconferinţă, o adresă de email a unui centru de vaccinare şi userul şi parola unui laptop.

În doar câteva minute, datele secrete s-au viralizat. Iar fotografia a fost ştearsă. Explicaţiile ministerului au venit astăzi.

“Fotografiile au fost realizate in Call-Center- ul MApN și imediat ce a fost semnalată situația au fost înlăturate de echipa de comunicare care administrează pagina oficială a ministrului. Vă informăm că nu au existat accesări sau intenții de accesare. Parolele au fost schimbate imediat”.

Internauţii au taxat gafa echipei de comunicare şi glumele s-au ţinut lanţ despre cât de secrete mai sunt secretele militare. Dincolo de glumă, specialiştii în IT spun că pericolul accesării datelor din platforma de vaccinare a fost unul real.

Citeste continuarea pe ObservatorNews.ro

 159 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos