DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Cum s-a schimbat modul de dobândire al Permisului Auto în 2021

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Pandemia a schimbat modul în care funcţionează lucrurile în România şi nu numai, ci şi în întreaga lume. La fel s-a întâmplat şi în cazul dobândirii permisului de conducere, căci nu se mai ia la fel în 2021 ca în restul anilor, dacă acesta ţi-a fost suspendat.

Vorbim de permisul redobândit, căci aici au fost operate modificări. Cererile se depun până în maximum a 30-a zi sau a 45-a şi se vor soluţiona în maximum 5 zile de la data la care au fost depuse.

Cum se dobândeşte permisul de conducere în 2021?

Conform noilor reguli impuse de reprezentanţii MAI, 11 ţări noi au fost adăugate pe lista celor care emit permise de conducere valabile şi în România fără a fi nevoie de preschimbare, ori susţinerea unui examen sau test. La fel se întâmplă şi în cazul persoanelor care şi-au obţinut permisul de conducere în Marea Britanie, deşi a ieşit din Uniunea Europeană, permisele de acolo sunt validate şi aici.

Din acest an, s-au modificat şi tarifele pentru permise sau pentru certificatele de înmatriculare. Taxa de înscriere la examenul auto era înainte de 68 de lei, acum a crescut la 89, în timp ce pentru ITP a crescut de la 37 la 49 lei. Plăţile se fac atât fizic, la ghişeul unde depuneţi actele, cât şi online, prin intermediul www.drpciv.ro.

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului de conducere?

Tot din acest an, schimbarea permisului se face doar după ce a fost efectuat un control medical de specialitate. Pentru dosar aveţi nevoie de următoarele documente: cerere schimbare permis, buletin sau carte de identitate, dovada plăţii taxei pentru permisul de conducere, în valoare de 89 de lei, permisul de conducere în original, fişa medicală şi paşaportul sau cartea de rezidenţă – în cazul cetăţenilor străini.

După depunerea documentaţiei, permisul de conducere se va obţine extrem de simplu şi durează doar câteva ore. Titularul acestuia se va prezenta la ghişeu, cu cartea sau buletinul de identitate, după trecerea perioadei care i-a fost comunicată iniţial.

Sursa Stiridirecte.ro

 126 Total vizualizari,  2 Vizualizari azi

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos