DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play

Cum se recoltează și cum se conservă cătina. Rețetă de cătină cu miere

DESCARCĂ APLICAȚIA: Android app on Google Play
Processing

Sustine acest proiect

Daca doriti sa sustineti acest proiect o puteti face printr-un simplu click. Ne luptam cu cenzura in mediul online, in concluzie singura noastra sursa de sustinere al acestui proiect este bunavointa dumneavoastra.

  • EUR *
RomaniaTaraMea se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit sau direct cu adresa de email . Dacă doriți să ne sprijiniți, distribuiti articolul prin Facebook la 1 click distanta mai jos!

Cătina este un arbust din familia Elaeganaceae, care are ramuri cu spini mici, frunze înguste și ajunge la o înălțime de 2-4 metri. Fructele sunt sub formă de bobițe portocalii, cu gust acru-amărui. 

Când se recoltează fructele de cătină pentru a fi cele mai bune? Cum se păstrează cătina pentru iarnă? Află în continuare cum poți beneficia de vitaminele din belșug furnizate de acest fruct?

Cum se conservă cătina

Cătina are o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind folosită din cele mai vechi timpuri. Are beneficii antiîmbătrânire, dar și beneficii pentru infrumusețare. De asemenea, fructele de cătină au proprietăți care ajută la întărirea sistemului imunitar, datorită conținutului mare de vitamina C.

ste bine de știut că doar 100 de grame de cătină furnizează  400 – 600 mg de vitamina C, practic, de 10 ori mai mult decât aceeași cantitate de portocală. 

Conform  Food and Nutrition Journal, cătina conține vitamina A, Omega-6, Omega-7, alfa-tocoferol,  vitamina E și carotenoide. În fructele de cătină se mai regăsesc minerale, aminoacizi, flavonoizi, monozaharide, glicerofosfolipide, fitosteroli si compusi polifenolici.

Pentru a beneficia de această bombă de vitamine, este important să conservi cătina în mod corespunzător, pentru a-și păstra proprietățile. 
Una dintre metodele de conservarea a cătinei este congelarea acesteia, după ce fructele au fost bine spălate. Cătina se poate păstra sub formă de sirop, după ce fructele au fost stoarse, se ține într-o sticlă la rece. Se poate fierbe cu puțin zahăr, pentru a fi mai bine conservat.

De asemenea, cătina se mai poate usca la cuptor sau deshidrata, asemenea legumelor pentru vegeta naturală. După ce sunt bine uscate, fructele se macină sau se dau prin râșniță, iar pulberea se poate consuma sub formă de ceai sau în mai multe băuturi tip smoothie.

Totuși, cea mai eficientă metodă de conservare a cătinei este combinarea acesteia cu miere.

Cătină cu miere – rețeta cu care nu dai greș

Sursa AgroMedia.ro

Loading

Pentru a inchide aceasta fereastra apasati pe una din imaginile de mai jos

Aceasta fereastra se va inchide in 8 secunde